Jahikeeludokument kadus keskkonnaametis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ülo Tammann esitas varasuvel taotluse oma maal jaht keelata, kuid dokument läks kaotsi. Foto: Katrin Pärnpuu
Ülo Tammann esitas varasuvel taotluse oma maal jaht keelata, kuid dokument läks kaotsi. Foto: Katrin Pärnpuu

Ridala vallas jahikeelualal peeti põdrajahti teadmatusest, sest keskkonnaametis läks jahimehi jahikeelust teavitav dokument kaduma.

“See on suur mõistatus,” ütles keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni metsanduse juhtivspetsialist Roland Rüütli. Rüütli kinnitas, et Ridala valla taluniku Ülo Tammanni jahikeelutaotlus jõudis erametsaliidu kaudu keskkonnaametisse varasuvel.

Rüütli sõnul näitab ameti dokumendilogi, et ta on edastanud dokumendi täitmiseks jahinduse spetsialistile Ivar Marlenile 15. juunil.

Edasi dokumendi jäljed kaovad. “Kas on tegemist inimliku eksitusega või tehnilise veaga. Kindlasti ei olnud see tahtlik tegevus. Peame nüüd uurima tehnoloogiaosakonnast, kas ja mis juhul võib kiri ise ära kaduda,” sõnas Rüütli.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni jahinduse spetsialisti Ivar Marleni sõnul oli tema juunis-juulis puhkusel. “Ma ei oska kommenteerida. Ma ei kujuta ette. Kuskile on ta läinud,” vastas Marlen küsimusele, kuhu keeludokument siis ikkagi kadus.

Roland Rüütli ütles, et see, mis täpselt juhtus, tuleb igal juhul välja selgitada.

“Et edaspidi selliseid asju vältida,” sõnas ta.

Vastus haldusmenetluse algatanud ja ametisse järelepärimise teinud keskkonnainspektsioonile läks Rüütli sõnul teele eile. Ka kinnitas Rüütli, et jahikeeld on nüüdseks jahiseltsile ära saadetud.

Keskkonnainspektsioon algatas keelualal jahipidamise kohta haldusmenetluse, kui tuli avalikuks, et Ülo Tammanni maadel peeti 20. oktoobril põdrajahti sellest hoolimata, et mees liitus metsaomanike jahikeeluaktsiooniga varasuvel.

Et tollane jahikeeld jäi kuhugi toppama ega jõudnud jahimeeste kõrva, kinnitas Haapsalu jahiseltsi juht Arvo Kuslap ka eile.

“Kuskile pidi see jääma seisma. Meie pidasime oma teada seaduslikku jahti,” sõnas ta.

Kuslap ütles, et jahikeelualad on meestel teada ja kaardile märgitud.Ta sai Tammanni maade jahikeelu info neljapäeval kell 5 õhtul. “Tuli elektronpostiga,” ütles Kuslap. Teguviisi, et Ülo Tammann sõitis 20. oktoobril ajusse sisse, teades, et jaht käib, peab Kuslap provokatiivseks ja põhjendamata riski võtmiseks. “Seda ei oleks ta pidanud tegema,” sõnas Kuslap.

Oleks Tammann öelnud, et jaht on tema maal keelatud, oleks see katkestatud, ütles Kuslap. Talle teadaolevalt aga on hiljutiste sündmuste valguses välja tulnud, et jahipiirkonnas on veel maid, kus on jahipidamine keelatud, aga ametlikku teavet ei ole jahimehed saanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
11 aastat tagasi

See on ju Eesti- Siimul läks 10 milli kaotsi ja keegi ei iitsatanudki. Kes vastutab-ei tea.Kes teadis,on metsas…..