Lääne Elu paberleht 11. augustil

Madiken

madiken@le.ee

Meremiini õhkimine. Foto: Arvo Tarmula
Meremiini õhkimine. Foto: Arvo Tarmula

Aiapidajad kurdavad kehva kurgiaasta üle

Aiapidajate sõnul on tänavu erakordselt kehv kurgiaasta, sest liiga teevad vesi ja külm. „Kurke ei ole,” sõnas Ridala valla hobitalunik Lehte Ilves, kes kasvatab Dirigendi ja Muraška sorti kurke. „Kevadel ei tulnud üles, mõni pani neli korda maha, mina panin kaks. Nüüd seisavad, ei lähe edasi ega tagasi. Pisikesi kurke on kõik kohad täis,” ütles Ilves.

Kõrgele hinnale vaatamata osteti kurke neljapäeval Haapsalu turul hästi: kohal oli kolm kurgimüüjat, kellest igaühe leti taga vonkles tubli saba.

Lihula jalgpalli harjutusväljak saab viimase lihvi

Lihula gümnaasiumi uus jalgpalli harjutusväljak saab tuleval nädalal valmis — kohale jõuavad väravad.

Loome rohelise Eesti vabariigi

Kirjanik ja režissöör Imbi Paju pöördus Võtikvere raamatuküla päevaliste poole ideega kujundada Eestist roheline vabariik. “Me võiksime õppida õpetama läbi tunnustamise, mitte läbi vigade rõhutamise,” kirjutab Paju.

Põlenud lastekodumaja asemele ehitatakse tegevuskeskus

Sel nädalal algas Kastani tänaval Haapsalus põlenud lastekodumaja asemele uue hoone ehitus, millest saab laste– ja noortekodu ning teiste erivajadustega laste tegevusmaja. Aselinnapea Andreas Rahuvarmi sõnul taastatakse põlenud maja endisel kujul.

Keelelaager pani lapsed nutma

Lihula ja Hanila valla lapsed ja noored harjutasid inglise keelt koos külalistega Poola ja Rootsi sõprusvaldadest. Noortele meeldis laager nii väga, et hüvastijätt kaaslastega tõi hulga pisaraid.

Paduvihm uputas haapsallaste aiamaad ja rikkus kartulisaagi

Haapsalus aias kartulit ja sibulat kasvatav ajalooõpetaja Margus Maiste pole oma peenardel sellist suvist suurvett veel 40 aasta jooksul näinud.

„Kartulid ja sibulad jäid täiesti vee alla. Nüüd tuleb päästa, mis päästa annab,” kommenteeris Maiste.

Kutsekooli menukaim eriala on siiani sadulsepaõpe

Haapsalu kutsehariduskeskuse populaarsemad erialad on sadulsepp, raamatupidaja ja hooldustöötaja. „Viimasel ajal on laekunud 25 avaldust päevas,” ütles kutsehariduskeskuse juht Ingrid Danilov.

Kullamaa tänas oma Soome sõpru

Kullamaa ja Lääne–Nigula koguduse delegatsioon külastas 4. ja 5. augustil sõpruskogudust Soomes Raahes, et tänada koostöö eest ja tähistada Pattijoe kiriku 100. aastapäeva.

Põhjuseid, miks turistid Läänemaale tulevad

Mullu esimesel poolaastal ööbis Läänemaa majutusasutustes 26 000 turisti, tänavu sama ajal oli neid 27 425, näitavad statistikaameti andmed. Seda on rohkem kui on Läänemaal elanikke.

Kuidas kirjeldada maadlust — võhikule?

Miks kobab kohtunik enne matši maadleja külgi? Mida tähendab parter? Miks tänapäeva maadlusmatš palju kiiremini kui vanasti läbi saab? Kas naised ka maadlevad?

Esmaspäeval võitis Heiki Nabi Kreeka–Rooma maadluses Olümpiahõbeda, Ardo Arusaar jõudis kaheksandikfinaali. Lääne Elu uuris Martna maadlustreenerilt Tiit Seitonilt, kuidas seletada spordiala üksikasju võhikuile ja millises seisus on Eesti maadlus.

Käsitööpoe Ehe ja Ehtne Käsitöö omanik Raul Sas pidas Lääne Elu jaoks nädal aega päevikut.

Kahjutuks tehtud miin toob taevasse väikese vikerkaare

“Nii palju kadestavaid pilke, kui fotograaf Arvo Tarmulaga üleeile õhtul sõjalaeva pardale astudes, pole ma varem väikestelt poistelt saanud.

On ka, mille üle kade olla. Admiral Cowan tegi spetsiaalselt Lääne Elu jaoks kolmetunnise ringi, et näidata meile ühe sõjalaeva rahuaja argipäeva koos meremiini õhkimisega.”

Lääne Elu reporter Silvia Urgas käis koos fotograaf Arvo Tarmulaga meremiine õhkimas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments