Kõmsil selgitatakse Läänemaa parim külateater

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hetk 2011. aasta festivalilt. Foto: Siim Lilleoja
Hetk 2011. aasta festivalilt. Foto: Siim Lilleoja

Laupäeval, 7. aprillil kogunevad Kõmsil näitlemist harrastavad trupid, et pidada maha viies Läänemaa harrastus- ja külateatrite festival.

Festival algab kell 14 näitetruppide jõukatsumisega. Rahvamaja lavalaudadele astuvad Matsalu näitemängu seltsing, Asuküla seltsi näitetrupp, Kõmsi rahvamaja näitetrupp ja Piirsalu näitetrupp.

Korraldaja, Kõmsi rahvamaja juhataja Lea Mäeoru sõnul on see nende näitetrupile esimene ülesastumine ja debüüt tehakse kahe Jüri Tuuliku lühilooga – “Võimendus” ja “Kui otsast alata”.

“Loodetavasti toob oma rahvamaja näitlejate osavõtt festivalile publikut ja kaasaelajaid juurde,” lootis Mäeorg.

Mäeorg ütles, et seekord osaleb festivalil kahjuks vähem näitetruppe kui eelnevatel aastatel. Sellest hoolimata usub korraldaja festivali jätkumisse – inimestel on mittetulemiseks lihtsalt mitmed isiklikud põhjused. “Kes on haige, kes ära sõitnud,” ütles Mäeorg. “Kindlasti tuleb ikkagi meeleolukas õhtu nagu alati.”

Truppide tööd on hindama kutsutud Marju Viitmaa ja Aime Koit, žürii esimeheks on Jaanus Kõrv ehk Küla Karla.

Kuna tegemist on viienda festivaliga, lõpeb õhtu jalakeerutamisega Parvepoiste saatel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments