Ridala vallavalitsus peab koolide tuleviku kindlustamiseks mõttetalguid

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

 

Kuigi saja õpilasega Ridala põhikool on õpilaste arvult suurim eestikeelne kool Läänemaal ja vald on õpikeskkonda parandanud mitme miljoni euro eest, on põhjust muretseda kooli tuleviku üle.

Ridala kooli tulevik oligi neljapäeval vallavõimu eestvõttel korraldatud ümarlaua peaküsimus. Üks põhjus muretseda on, et vallaelanikud ise eelistavad oma lapsi panna linnakooli. Praegu õpib 28 Ridala kooli piirkonnas elavat last Haapsalus, kõneles valla haridusnõunik Maire Vilbas koolimajja kogunenud poolesajale inimestele. Nende 28 hulka ei ole arvestatud Rohukülas, Võnnus ja Herjava kandis elavaid lapsi.

Vilbas tunnistas, et lapsevanemal on õigus panna laps just sinna kooli, kuhu tahab, aga ta pidas vajalikuks diskussiooni algatamist, kuidas muuta Ridala põhikool lapsevanemaile huvipakkuvamaks. Mõttevahetuseks on praegu just õige aeg, sest koostamisel on valla ja kooli uus arengukava.

„ Ei tahaks passiivselt kõrval seista ega vaadata, mis sellest kõigest saab,“ ütles Vilbas ja pani kõik koolisööklasse ümarlauale kogunenud inimest kaasa mõtlema ning ettevalmistatud küsimustele lahendusi pakkuma. Peaküsimus oli kooli tulevik, maine, huvitegevus, laste arv jm.

Kuu aja pärast tahab vallavalitsus korraldada ümarlaua Uuemõisas, siis on arutluse all kool-lasteaed ja huviharidus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments