Prantsusmaa kutsekool on huvitatud koostööst Haapsalu kutsehariduskeskusega

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

27.–29. veebruaril külastasid Haapsalu kutsehariduskeskust Prantsusmaa linna La Roche Sur Yoni kutsekooli L’UFA Branly direktor Pascal Masse ja projektijuht ning kokandusõpetaja Anthony Mezere.

Külastuse eesmärgiks oli edasine koostöö toitlustuseriala õpilaste praktika valdkonnas.

Prantslased tutvusid Haapsaluga, samuti siinsete toitlustusettevõtetega nagu restoran Bergfeldt, restoran Blu Holm, Müüriääre kohvik ja Epp Maria galeriikohvik.

Meie talvine väikelinn oma sõbralike teenindajatega jättis külalistele positiivse mulje; erilise elamuse jättis neile Roosta puhkeküla lumine vaikus ja jäine sillerdav meri. Kuna prantslastest kolleegidel on eesmärgiks pakkuda oma kutsekooli õpilastele võimalikult eripalgelisi praktikasihtkohti, saigi Haapsalus ilusa alguse edasine koostöö. Prantsusmaal asuv kutsekool on valmis võõrustama meie praktikante ja toitlustusõpetajaid ning pakkuma neile praktiseerimisvõimalusi sealsetes restoranides.

Anthony Mesere lõi kaasa ka kutsehariduskeskuses toimuvas kooliõpilaste toiduvalmistamise huviringis ning õpetas osalejatele prantsuse õunakoogi valmistamist.

Heli Heimo,
HKHK välissuhete koordinaator

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments