Lääne Elu paberleht 18. veebruaril

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com


• Kui riik muudab kaevandustasu jaotust, võib Hanila vald, kus asub maakonna ainus üleriigilise tähtsusega dolokivimaardla, kaotada suure hulga oma tulust.

• Haapsalu linnavalitsus ja volikogu tunnustavad Eesti vabariigi aastapäevale pühendatud kontsertaktusel mullu oma tegudega silma paistnud inimesi. Kontsertaktusel tuleval kolmapäeval antakse üle Haapsalu selleaastased vapimärgid, tunnustatakse parimaid sportlasi ja premeeritakse viit kultuuri– ning haridustegijat.

• Sel suvel saavad autojuhid Läänemaal vabamalt sõita, sest tuleb vaid üks vähemat sorti teeremont ja seegi peaks lõppema enne kesksuve. Tänavu on Läänemaal kavas kaks suuremat teetööd, üks on Kasari–Kirbla 2,5 km pikkune lõik ja teine kergliiklustee jätk Linnamäe kaupluse juurest Räägu hooldekoduni. Ülejäänu on kruusateede parandamine ja pindamine.

• Haapsalu Rotary klubi ehitab vabariigi aastapäevaks linnuseõuele jääst vabadussamba. Sambameister Aarne Taal on selle tarbeks kodus juba paar nädalat jääkuubikuid valmistanud.

• Virtsu rahva vaenamine jätkub. Eesti Post tahab Läänemaalt ainsana sulgeda Virtsu postkontori. Lihula tarbijate ühistu aga tahab kevadel kinni panna Kajaka toidupoe, nii et kortermajade elanikel tuleb toitu tuua 1,5 km kauguselt sadama poest. Seda poodi tahab ühistu laiendada ja seal ka laiemat kaubavalikut pakkuda.

• Lihatööstuse Maag kirjest „Ehe 100% liha” vorstipakendi etiketil tekkis kõva kära ja kuigi ettevõte peab etiketid ikkagi välja vahetama, on Maag konkurentide tekitatud meediakärast pigem võitnud kui kaotanud.

• Lääne Elu uurib, kas loomaarst on nagu kiirabi, kes peab iga kutse peale kohale tõttama ja kust üldse leida seda telefoninumbrit, millega loomatohtrit appi kutsuda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aleks
12 aastat tagasi

No mida need Virtsu inimesed on ära teinud, et neil peaks käe-jala juures olema lausa kaks poodi, postkontor, isegi pangaautomaat?
Ansip on ju teile öelnud, et me ei järgi Põhjamaade heaolu mudelit. See pole jätkusuutlik. Inimene läheb mugavaks, hakkab jooma.
Ja pealegi elate sadama lähedal. On siis raske ajada oma asjad ära Saaremaal?

ma
12 aastat tagasi
Reply to  Aleks

aleksiga täitse nõus, teitele ehitatakse sääl kalli raha eest uus sadam, milleks tu kasutult seisama piaks

Beatriiz
11 aastat tagasi
Reply to  Aleks

Sorry, Hetzner oli vale ne4ide, €1.90 ei sisalda neil SQL-i. Aga susaeivlmatelt firmadelt on kindlasti €2 piires vf5imalik hosting saada, kasvf5i OVH. Ja pe4rs nurgatagustelt €1 eest.VA:F [1.9.13_1145](from 0 votes)

K.Alle
12 aastat tagasi

Sel suvel saavad autojuhid Läänemaal vabamalt sõita, sest tuleb vaid üks vähemat sorti teeremont ja seegi peaks lõppema enne kesksuve.-Kõlab nagu raporteeritaks järjekordsest töövõidust. Et rahvas rõõmustage, ka sellel suvel ei remondita Haapsalus ei Tallinna maanteed ei Jaama tänavat, teistest rääkimatta. Pole paha, ainult kõik ei jaksa Jeepe osta kahjuks.

jah
12 aastat tagasi

linnasauna doteerimiseks raha ei leitud aga omale 5% palgalisaks oli neil raha võtta küll, see riigikogu palgatõusu eeskuju on ikka väga nakkav, saunalised ja puudega inimesed, ilmselt olete valimistel vale valiku teinud. meie dimukraatia on selline, kus enamus allub vähemusele