Lihula kool võitis uue televiktoriini avasaate

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Lihula gümnaasiumi võistkond sai ETV2 uue mälumängusarja Loodusetark avasaates jagu Lilleküla gümnaasiumist.

Lihula ja Lilleküla kolmeliikmelised võistkonnad olid veel seisul 7:7 viigis, otsustavaks sai saate viimane osa, kus kummastki võistkonnast valiti vastama üks mängija ja vastamisõiguse sai kiirem. Seal pani Lihula paremuse maksma Henrik Palm ja aitas vormistada lõppseisuks 14:10 Lihula kasuks.

Lihula gümnaasiumi võistkonda kuulusid Henrik Palm, Ats Ehasalu ja Raili Õunapuu ning kooli ökoloogia- ja bioloogiaõpetaja Marje Loide.

Kokku võtavad uues saatesarjas mõõtu gümnaasiumiõpilased 24st Eestimaa koolist loodusteadmistes, praktilistes oskustes ja looduse tundmises.

Saatejuht on Jüri Aarma. Võistluse seisu jälgivad loodusetargad mälumängur Hardo Aasmäe, loodusfotograaf Remo Savisaar ja loodusetundja ning -vahendaja Val Rajasaar.

“Henrik, Ats ja Raili on Lihula gümnaasiumi ökoloogia õppesuuna õpilased. See suund on meil koolis juba aastaid ja parimad saavutused ei ole mitte mälumänguvõidud, vaid Tartu ülikoolis selle valdkonna õppijad,” ütles Marje Loide.

Mälumänguküsimused olid nii tema kui ka õpilaste arvates olnud gümnaasiumiõpilaste jaoks liiga lihtsad.

Saade võeti üles juba detsembris. Esimese vooru järel on võistlustules 12 kooli. Uuesti peavad Lihula gümnaasiumi loodusetundjad minema Tallinna salvestusele 4. märtsil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiiu
12 aastat tagasi

Väga tubli, Lihula!

Kogukond
12 aastat tagasi

Tubli, Lihula! Tubli!