Vabatahtlikud mõõdavad poes veresuhkrut

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tuleval esmaspäeval, 14. novembril saab Uuemõisas Rannarootsi keskuses lasta endal tasuta veresuhkrut mõõta.

"Eestis on ligi 70 000 inimest, kes ei ole teadlikud oma suhkruhaigusest," selgitas ürituse ühe korraldaja, sihtasutuse Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondi tegevjuht Küllike Saar, miks kampaaniat vaja on.
 
Eesti arstiteadusüliõpilaste Seltsi liikmed on Selverites, sealhulgas Uuemõisas kella 16-19ni ning nõu ja jõuga aitavad SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi vabatahtlikud.
 
Tänavu oli lastefondi üks suuremaid projekte insuliinipumpade ostmine suhkruhaigetele lastele. Eestis on umbes 700 suhkruhaiget last, kellest aasta alguses vaid 15 protsendil olid olemas insuliinipumbad. "Praeguseks on insuliinipumba saanud erinevate kampaaniate, toetajate, ürituste ja annetajate abil juba 63 last ja toetamine jätkub. Lisaks on lootus, et uuest aastast hakkab lastele insuliinipumpade soetamist toetama Haigekassa, ütles Saar.
 
SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2001. aastatst ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Lastefondi missioon on äratada kaaskodanikes hoolivust ja tähelepanu kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
viira
12 aastat tagasi

Üks tubli tegu üle hulga aja!