Reedel algab Ridala valla mälumänguhooaeg

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Uuemõisa loss. Foto: Arvo Tarmula

Sel reedel algab Ridala valla kaheksas mälumänguhooaeg, osalema oodatakse kolmeliikmelisi võistkondi.
    
„Reedel kell 20 hakkame Uuemõisa lossis  pihta,” ütles Lea Samarajev, kes on Ridala mälumänguklubis sekretäri rollis: hoiab paberid korras, peab punktiarvestust ja vaatab, et kõik laabuks ladusalt.
    
Küsimused koostab ja mängu juhib Jaak Sünt, kes on seda teinud ka varasemail aastail. Sünt ütles, et uuendusi tal esimesel mängul pakkuda ei ole, aga ta tahab ära kuulata mängijate arvamused ja ootused. Kehtima jäävad vanad, ajale vastu pidanud mängureeglid. Igale küsimusele antakse neli vastusevarianti. Iga võistkond saab mängui jooksul ühe korra panna veto, s.t et variante ei anta. Kui mängijad soovivad, saavad nad neljast vastusevariandist võtta veel fifty–fifty. Mängus on ka 1–2 „rosinat”, see tähendab, et nelja vastusevariandi seas võib olla ühe asemel mitu õiget vastust. „Rosinad” tuleb mängijail ise ära tunda.
    
„Katsun rohkem rõhku panna küsimustele, et need oleksid huvitavad ja annaksid mängijaile tarkust ka juurde,” ütles Sünt.
    
Et tegemist on Ridala valla mälumängusarjaga, oodatakse osalema võistkondi, kel on mingi side vallaga: kas keegi töötab või elab vallas, peab suvemaja vmt. Alati ei pea kõik kolm kohal olema ja mõnikord võib puuduva liikme asemele võtta ka asendaja, lubas Sünt.
    
Mäng on tavaliselt iga kuu kolmandal reedel ja nii peaks see ka sel hooajal jääma, kui ei tule midagi erakorralist ette.
  
Mõnel varasemal aastal on mängu peetud külakorda, aga et võistkondi on olnud 15–18, ei pruugi igas külas olla nii suurt ruumi, kuhu poolsada inimest ära mahub. Seetõttu jääb vähemalt esialgu mängupaigaks koolisöökla Uuemõisa lossi keldrikorrusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments