Käimisklubi Modern Walking tuli Türgist olümpiaadilt

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Fotod: erakogu
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Läänemaal tegutsev käimisklubi Modern Walking võttis osa XII rahvusvahelisest tervisespordi olümpiaadist Türgis Antalyas 16.−23. oktoobril.

Olümpiaadist võttis osa 27 riiki. Haapsalu käimisklubist sõitis Türki 24 liiget, kogu Eesti esindus oli 170-liikmeline.

Tervisespordialadeks olid kepikõnd/käimine, ujumine ja jalgrattasõit. Eriliseks alaks oli kilomeetri läbimine paljajalu kuumadel ja teravatel rannakividel. Iga päev oli võimalik valida nelja asukoha vahel, kus tervisespordiga tegeleda.

Tervisesporti harrastati nii Antalyas, Laras, Kursunlus kui Kemeris. Igas sihtkohas sai igaüks valida sobiva pikkusega raja 5−24 km,  võimalik oli läbida ka maratonirada (42,2 km) nii Kursunlus kui Kemeris Tauruse mägedes. 

Kel jäi kepikõnnist või käimisest väheks, võis ka sõita jalgrattaga või jahutada end ujumisdistantsidel.

Üritusel esimese koha nimel ei võisteldud − tuldi kokku, et koos harrastada tervisesporti.

Eesti esindus kandis olümpiaadil ühtset vormi ja uhkusega kanti avatseremoonial oma lippu.

Järgmine olümpiaad toimub 2013. aastal Itaalias, millest plaanime kindlasti osa võtta. Aga enne olümpiaadi ootab veel 2012. aastal Austrias rahvusvaheline käimise MM, millelt plaanime koju tuua auhinnalise koha. 2009. aastal jäime MM-il 20 riigi seas neljandaks.

 

Siret Kosk, klubi juhatuse liige

Merike Peek, klubi esimees

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments