Laupäevane ilu ja võlu käsitööseltsi ehtekojas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

2011. aasta on Eesti Rahvakunsti ja Käsitööliidu poolt nimetatud ehteaastaks. Ehteaasta projekti esimene etapp toimus suvisel koolinoorte laulu- ja tantsupeol, kus osalejad said oma kätega meistrite õpetusel endale kauneid ehteid valmistada. Projekti II etapp oligi laupäeval, 22. oktoobril, mil üle Eesti toimusid ehtekojad.

Üks selline ehtekoda toimus ka Haapsalu sotsiaalmajas. Sinna kogunesid Haapsalu Käsitööseltsi liikmed ning oodatud olid ka külalised.

Õppida sai polümeersavist ehk fimost ehete meisterdamist ja organza-kangast lillede valmistamist. Ning mõeldes mitte enam väga kaugele jäävatele jõuludele pakuti ka kingipakkide ehtimise õpituba.

Ehtekojast võttis osa kolmkümmend väga erinevas vanuses inimest, enamik osales kõigis kolmes õpitoas.

Loodame, et ehtekojas omandatud teadmised ja oskused ei jää osalejatel mitte ainult endale, vaid nad asuvad neid ka jagama. Me ise ilu tegijad!

Üritust toetas Eesti Rahvakunsti ja Käsitööliit Läänemaa Käsitööliste Ühingu kaudu.
 

Mirje Sims,
Haapsalu Käsitööseltsi ehtekoja korraldaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments