Üüriturg on Haapsalus endiselt aktiivne

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

September oli ostu-müügitehingute poolest stabiilne kuu, nagu on lugeda Uus Maa Kinnisvarabüroo ülevaatest Eesti kinnisvaraturu kohta. Rahunes ka augustis tuurid üles võtnud üüriturg.

Maa-ameti andmeil tehti üle Eesti kokku 3076 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on 2,2 protsenti rohkem kui augustis ning 61,6% enam kui jaanuaris. Möödunud aasta septembris toimus 2812 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis tähendab, et aastases võrdluses kerkis tehingute arv 9,4 protsenti.

Septembris müüdi Eestis kinnisvara kokku 147 miljoni euro eest, mis on ca 0,1 protsenti augustist enam. Aasta lõikes on tegu senini teise tulemusega.

Swedbanki erakliendi finantseerimise divisjoni direktori Andres Tukki hinnangul ei ole tarbijal vaatamata üldisele töötuse vähenemisele ja palkade kasvule kindlustunnet ning see hoiab laenuturu mõõdukal tasemel.

Maa-ameti andmeil toimus kinnisvara ostu-müügitehinguid Haapsalus 14, mida on 3 võrra augustist vähem.

Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütiku Risto Vähi ülevaade Haapsalu kohta ütleb, et siinne kinnisvaraturg septembris langes, olles siiski aasta keskmisest paremas positsioonis.

Korteriturg kukkus septembris pea poole võrra ehk 7 müügitehingule võrreldes augusti 13 tehinguga. Omanikku vahetas vaid üks eramu.

Korteriturul oli septembris suurim huvi soodsate ja suuremate korterite vastu. Samuti on inimestel tekkinud soov saada korter uuemasse majja, populaarsust on kaotanud vanemad elamud. Korteripakkumiste hulk on tasapisi vähenemas.

Haapsalu korterimüüjad on seoses talve tulekuga oma hinnaootusi alandamas. Need müüjad aga, kellel on üüriline korteris, hinda alla ei lase, vaid ootavad rahulikult paremaid aegu. Ostjad on agarad tingima, küsides isegi 50% pakkumishinnast alla.

Haapsalu üüriturg on endiselt väga aktiivne ja huvilisi on rohkem kui pakkumisi. Samuti tehakse järjest enam pakkumisi müügikorteritele lootuses, et neid välja üüritaks.

Eramuturul otsitakse endiselt soodsaid maju, kuhu ei peaks palju investeerima, samuti vaadatakse suuremaid ja parema asukohaga eramuid.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tondile
12 aastat tagasi

kus sajandis sina elad või kust tuled?

Tont.
12 aastat tagasi

Mul oli kunagi oma maja-kõik oli ok. Aga pidamine läks väga kalliks.Perele sobib,aga üksikule on üle mõistuse kallis. Nüüd,üksi elades ,ei kujuta ettegi,et pärast tööd veel kütma peaks hakkama….